160 gramm liszt, 50 gramm porcukor, 3/4 teáskanál sütőpor, 3/4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál vanília, fél csésze vaníliás joghurt, 1 tojás, 250 gramm áfonya.
Elkészítés: egy tálba
egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyákat.
A masszát kanalazzuk fánk sütő tepsibe, hogy a közepük szépen lyukas legyen, mint az eredetinek. Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12 percig süssük, míg aranybarnák lesznek, majd forgassuk porcukorba őket.
25 dkg keksz, 10 dkg őrölt dió, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dkg kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, szórd bele a sütőport. Add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Csomagold fóliába és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA lisztet a zsírral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a tejben feloldott szalalkálit.Jól összegyúrjuk.3 részre osztjuk.Zsírozott lisztezett tepsi hátán 3 lapot sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű