menu

Családireceptkönyv.hu

Hájas tészta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 deka sertésháj,
70 deka liszt,
2 tojássárgája,
2,5 deci langyos víz,
2 evőkanál ecet,
pici só,
szilvalekvár.

Elkészítés:


A hájat lehártyázzuk, majd húsdarálón átdaráljuk.
25 deka lisztet a hájjal és az ecettel összedolgozunk, majd hűtőbe tesszük.
A maradék 50 deka lisztet és a két tojássárgáját a sóval és langyos vízzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a hűtőből kivett lisztes hájat. Háromszorosan egymásra hajtjuk háromszor, közben mindig egy-egy félórára a hűtőben pihentetjük. Miután negyedszerre is kinyújtottuk, körülbelül 6×6 centis kockákra vágjuk, a közepére egy kanál lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Tepsire rakva előmelegített forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk

 Hájas tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis hájas kiflik Ili féle sós rúd tésztája is
Hamis hájas kiflik Ili féle sós rúd tésztája is

Elkészítés: Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük. Másnap 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és 5-5,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek formák...

Elkészítési idő: 20 perc+ pihent
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Japán linzer.
Japán linzer.

Elkészítés A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. Három rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Palacsintatorta jénaiban hűtve
Palacsintatorta jénaiban hűtve

Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és...

Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Joghurt torta
Sütés nélkül - Joghurt torta

A joghurtokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal felmelegítjük, de nem forraljuk! Megvárjuk amíg kihűl. Közben a habtejszínt habbá verjük, a kihűlt joghurtos keverékk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk