menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplibundás sajtal sonkával töltött karaj


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szép nagy szelet karaj
3 szelet sonka
3 kockasajt
1 ek. tejföl
1/2 kaliforniai paprika
1/2 sárga tv paprika
1/2 zöld erős paprika

Bunda:

2-3 közepes krumpli lereszelve
2 tojás
2-3 ek. liszt
2 cikk fokhagyma

bors

zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:


A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott paprikákkal. Az eredeti receptben csak kaliforniai paprika szerepel, de én tettem bele sárga tv paprikát és zöld erős paprikát is. Ezután kettéhajtom a megtöltött hússzeletet, fogpiszkálóval összetűzöm, először lisztbe, majd a krumplis bundába forgatom és bő zsiradékban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Én fordítás után be is fedtem, kb. 20-25 perc kell neki amíg jól átsül. Nagyon kiadós, egy személynek 1 ilyen kis batyu elég. Köretnek petrezselymes újkrumplit csináltam hozzá, de lehet sült krumplit, vagy párolt rizst is

Krumplibundás sajtal sonkával töltött karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Fokhagymás oldalas rösztivel
Fokhagymás oldalas rösztivel

Az oldalast megmossuk, és a csontok között feldaraboljuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és bőven megborsozzuk. Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és l...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mozzarellás húsgolyó rizzsel és salátával
Mozzarellás húsgolyó rizzsel és salátával

A darált húsból golyókat gyúrunk. Ezeknek a közepébe nyomkodunk mozarella sajtot. Megforgatjuk a tojásban, lisztben, zsemlemorzsában a golyókat. Ezeket szépen kisütjük serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gréta
Pörkölt (Magdi)
Pörkölt (Magdi)

Sok hagymát pirítok, majd belel a pirospaprikát, majd a felkockázott húst. Kevés vizet öntök aá, és fedő alatt párolom, majd adok hozzá 1 tk. sót, borost és vegetát, ha a víz elfő,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk