menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós lekváros rudacska


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só

Töltelék:

bármilyen kemény lekvár

Elkészítés:


A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges

Omlós lekváros rudacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Karácsonyi sütinyalóka
Karácsonyi sütinyalóka

A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtkrémes-barackos piskóta
Joghurtkrémes-barackos piskóta

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral keverd szinte fehéredésig. Lassan add hozzá az olajat és a meleg vizet. Vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd óvatosan forgasd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Gyors és puha mézeskalács
Gyors és puha mézeskalács

A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.

Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brownies au chocolat et aux pommes
Brownies au chocolat et aux pommes

Préchauffez le four à 180°C. Faites fondre le chocolat coupé en morceaux avec le beurre au bain-marie. Battez les oeufs avec les sucres dans un saladier. Ajoutez le chocolat fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk