Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges
10 percre be rakjuk a fagyasztóba a kókuszos tejet már formázva. ezután mártsuk a csokiba aztán újra 20 perc a fagyasztóban
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, 3 tojássárgájából, a felfuttatott élesztőből, 3 dkg cukorból rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. 1/2 órát meleg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk. 15 dkg cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A töltelékbe 1 lapot eldörzsölünk 1 dl vaníliás tejben, a többi hozzávalót összekeverjük és a két lap közé tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom részre szedjük a tésztát. A forma aljára nyomkodjuk az első réteget, erre jöhet egy réteg töltelék, majd újabb tésztaréteg és így tovább, míg van alapanyagunk. Az utolsó tész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű