800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
A citromok kifacsart levét összekeverjük a zúzott fokhagymával, a mézzel, majd fakanállal alaposan kikeverjük és jól záródó üvegbe öntjük és hűtőben tartani. Azonnal fogyasztható.
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne pocne da se odvaja od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tiganj malo dublji sa vise ulja u kome cete ih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük a tojásokat keményre, majd öblítsük le és hagyjuk őket kihűlni. Távolítsuk el a héjukat, hármat vágjunk apróra, a negyediket szeleteljük fel. Hámozzuk meg a burgonyát, vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz