menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos keksz


Írta:

Elk. idő: 1óra30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 teáskanál cukor
só (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
kb. 1,5 dl víz

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

Trükkök, tippek, praktikák:


A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll

Sajtos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

Bedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra
Sajtos pogácsa Piri Anyó módra

A lisztet, a sütőport, sót, sajt felét, vajat összemorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást, tejfölt és összegyúrjuk. Egy kis időre hűtőbe rakjuk pihenni. A hűtőből kivéve kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NoCarb- Noodle - diós-tepertős- pogácsa- paleo
NoCarb- Noodle - diós-tepertős- pogácsa- paleo

A liszteket a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tepertőt. Összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket és a ToTu krém extrát. Összegyúrjuk, akkor jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Omlós,sajtos rudak
Omlós,sajtos rudak

A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk