Sajtos rudacska recept:
50dkg lisz
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás
-10 dkg natúr tömlős sajtkrém
-1 csomag sütőpor
-1,5 káveskanál só ( én kettőt teszek bele)
1 egész tojás a kenéshez
1 egész tojás a kenéshez
Az alapanyagokat nyújtható tésztává összedolgozom. Én géppel csinálom.
Ne ijedjetek meg eleinte úgy tűnik mintha nem akarna összeállni, morzsás állagú a tészta, de aztán szépen összeáll. 30 prcet pihentetem, majd 1-1,5 cm vastagra nyújtom, kb 1 cm széles rudacskákra vágom éles késsel. Tetejét megkenjük tojással, sajttal, szezámmaggal szórom.
180-200 fokra előmelegített sütőben also-felsütéssel addig sütöm míg szép arany színe nem lesz. Kb 20 perc
Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk és kicsi szaggatóval kiszaggatjuk. Hab: A tojásfehérjéből gőz felett habot főzünk. Utána belekeverjük a 25 dkg kókuszt és kanállal hullámokat rakunk a tésztára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál segítségével ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű