50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl langyos tej
25 dkg porcukor
rumaroma (ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé
A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, hogy az egészet jól összedolgozzuk. A masszát ezután tálcára terítjük, majd elegyengetjük úgy, hogy nagyjából 1 centi vastag legyen.
Fontos, hogy a tetejét elsimítsuk, a csoki akkor mutat szépen rajta. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd ráöntjük a masszára, és egy késsel elsimítjuk. A sütit 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, majd feldaraboljuk.
A tojásfehérjét sóval felverjük, majd a cukorral keményre, közben a vizet is adagoljuk hozzá, majd a sárgáját, jól kikavarjuk és végül a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le az almát, adjunk hozzá egy 1 evőkanál fahéjat. A 6 tojást 30 dkg cukorral, 3 vaníliás cukorral robotgéppel keverjük krémes állagúra. A fahéjas almát csavarjuk ki és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a Coca Colát és a sütőporral elkevert lisztet . A 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük a csokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal magasabb, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű