A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
25 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő
40 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
vanília
1 nagyobb fürt kék szőlő
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
A túrókrém hozzávalóit tálba mérjük és botmixer segítségével pépesre dolgozzuk.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük a túrós tölteléket, rászórjuk a szőlőszemeket és sütőbe toljuk.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha a krém a közepén is megszilárdul.
az anyagokat összedolgozzuk...elmorzsoljuk az olvasztott vajat és belemorzsoljuk az élesztőt a többivel jól kidolgozzuk....majd kelesszük.....kinyújtjuk megkenjük olajjal megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a fahéjjal egy tálban összekeverjük, egy másikban a cukrot és a 3 egész tojást habosra kikeverjük, majd beleforgatjuk a lereszelt sütőtököt és a lisztes k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Húsdarálóval megdaráljuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes