25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
1 kg túró
10 dkg margarin
5 dkg búzadara
5 dkg mazsola
2 db tojásfehérje
Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát.
A tészta pihentetése közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát, a túróval, a margarinnal, a cukorral és a búzadarával összekeverjük. Habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
Ezt követően a tésztát két egyforma részre osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük és rátesszük a tölteléket. Ez után kinyújtjuk a másik tésztát is és ráhelyezzük a szétnyújtott töltelékre.
A tészta tetejét villával megszurkáljuk és 200 fokon sütőben világosbarnára sütjük.
lsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba helyezzük a lisztet, vajat, porcukrot és a tojássárgájákat, majd szépen kidolgozzuk és a hűtőbe tesszük. 2. A tejet beleöntjük egy lábosba, felmelegítjük. Hozzáa...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összekeverem. Az olajat felforrósítom (fánkoknál kizárólag tiszta olajat kell használni). Amikor forró, teáskanállal kis halmokat szaggatok a forró olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű