6 tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
A krémhez:
2 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
8 dl tej
30 dkg meggy
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.
Ha szeretnénk díszíteni ilyen módon a kosarainkat, akkor először készítsük el a málna zselét. 1-2 evőkanálnyi málnát villával törjünk össze, kis lábasban melegítsük össze némi cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszính...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuallererst gebt ihr den Puderzucker, die zimmerwarme Margarine, den Saft der Zitrone und den Zitronenabrieb in eine Schüssel. Diese Zutaten vermengt ihr erst einmal gut, bis sich...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben olvassz fel három evőkanál kristálycukrot, majd add hozzá a lecsepegtetett meggyet. Kicsit forgasd össze, öntsd fel kevés meggylével, és ízlés szerint cherry brandy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű