menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb vajaskeksz :)


Írta:

Elk. idő: 45p
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt 25 dkg vaj 14 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárgája 0,5 teáskanál só 0,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:


Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.

A legfinomabb vajaskeksz :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Édes cékla golyók
Édes cékla golyók

A belevalókat csak robotgéppel kell összemixelni, míg viszonylag homogén lesz. Ezután kézzel golyócskákat forgatni a masszából és meghempergetni a magkeverékben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Árvácska szelet
Pudingos - Árvácska szelet

1. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a pudingport. 2. Összekeverjük és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Francia krémes
Francia krémes

Melegítsük elő a sütőt 165 C fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Hókifli
Hókifli

A lisztet és a porcukrot egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót és a finomra darált törökmogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. Az almareszelőn lereszelt hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk