30 dkg liszt 25 dkg vaj 14 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárgája 0,5 teáskanál só 0,5 teáskanál sütőpor
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.
A belevalókat csak robotgéppel kell összemixelni, míg viszonylag homogén lesz. Ezután kézzel golyócskákat forgatni a masszából és meghempergetni a magkeverékben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a pudingport. 2. Összekeverjük és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 C fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót és a finomra darált törökmogyorót, majd az egészet alaposan elkeverjük. Az almareszelőn lereszelt hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű