3 db avokádó (puha, érett)
5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 kk chilipehely
1 kk só
bors ízlés szerint
1.5 dl zsír
1 csokor bazsalikom
1 csokor koriander
1 lime-ból nyert limelé
400 g spagetti tészta (főtt)
100 g kesudió (pirítva, durvára vágva)
20 dkg koktélparadicsom (felezve vagy negyedelve)
Konyhai robotgépbe tesszük a megpucolt, felezett avokádókat, a bazsalikomot, a koriandert, a fokhagymát, a csilipelyhet és a limelevet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Elkezdjük turmixolni, és közben lassan hozzácsurgatjuk a zsírt, hogy szépen emulgeálódjon.
A kész krémet összeverjük a kifőzött spagettivel, a felezett koktélparadicsomokkal és a pirított kesudióval tálaljuk.
A burgonyát tisztítom, mosom majd kockákra vágom és felteszem sós vízben főni. Amikor a burgonya megfőtt, leszűröm és összetöröm. Amikor hűlt egy kicsit hozzáadom a tojásokat a li...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA mandulát egy tepsin szétterítjük és 180°C-os sütőben megppirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Egy fazékban összekeverjük a vizet, olajat, mézet. Megmelegítjük, beleöntjük a mandulát é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd lereszeljük. A krémsajtot kikeverjük a mustárral, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet (vagy snidlinget)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű