5-6 nagy citrom, 5 dl alkohol, (vodka is jó) 50 dkg cukor, 1 l tejszín, 3 vanília, 1dl sambuca, (olasz likör, hasonlít az ouzóhoz)
A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a citromos alkohollal, a tejszínnel és 3/4 l tejjel. (A tejel és tejszínt forraljuk föl és hűtsük le.) Hozzáadjuk a sambucát és a vaníliát. Egy hétig érleljük hűtőben. Általában télen készítik, étkezések után szolgálják föl, közvetlen fogyasztás előtt hűtsük jégen. Bármilyen más gyümölcsből lehet készíteni.
A hozzávalókat turmixgépben dolgozd össze.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vízzel és a vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Ezután még forrón hozzákeverjük a feketekávét, és állandóan keverve hozzáadjuk a rumot, jól elkeverjük. Üvegbe töltjük, hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kipréselt izabella (más szőlőfajtából is készíthető) szőlőlevet a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk. Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük (átszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz