menu

Családireceptkönyv.hu

Csoko-mokka likör


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.

Elkészítés:


Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fenyőszörp
Fenyőszörp

Addig melegítettem, kevergettem, míg a cukor teljesen feloldódott, majd lefedve takarékon 25 percig forraltam. Egy napig hűvös helyen pihentettem, majd ismét felforraltam, leszűrte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokilikőr
Csokilikőr

A vizet, cukor felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliáscukrot (kivonatot) és a kakaóport. Hozzátesszük a darabolt csokoládét, és gyenge tűzön újra főzzük, míg me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Anyagcsere javító Cocktail
Anyagcsere javító Cocktail

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás citromfűszörp
Mentás citromfűszörp

A növényeket alaposan leöblítjük, kézzel kicsit megtörjük és befőttesüveg vagy más edény aljába tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. Felöntjük vízzel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk