6 tojás
4 ek. napraforgóliszt
só
1ek. zsír
1kk.sütőpor, vagy szódabikarbóna
1ek. citrom
kókusztej
6 tojást üss fel, és tedd a sütőedénybe
4 púpozott evőkanál napraforgó maglisztet /pelletet/ (10-12 dkg) szórj szintén az edénybe
Egy egy késhegynyi sót, továbbá egy evőkanál zsírt (pl. libazsírt) tegyél az alaphoz
Kerüljön a tésztába egy kávéskanálnyi sütőpor és evőkanálnyi citrom
Kezd el a basic programmal keverni a tésztát, és annyi kókusztejet (a zsírossága miatt választottam, de lehet, hogy a víz is jó lenne) önts a masszához, hogy a lassan duzzadó pellet és tojások állapota kellően híg, de semmiesetre sem sűrű legyen!
Az én gépemen a basic (legrövidebb program) 1 óra 20 percig dolgozik.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyed...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesPreheat oven to 425°F (220°C). In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-flo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy zacskóval letakarjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként egy kis tálba szórok két kanálnyi szárított kovászt. Nem szoktam ledarálni,mert vékony lapokat készítek,így felesleges.Leöntöm annyi langyos vízzel,h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes