menu

Családireceptkönyv.hu

Napraforgólisztes kréker (paleo)


Írta:

Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(személyenként):
100 g napraforgómagliszt
100 g cheddar sajt
60 g vaj,vagy ghee

Hideg kézzel vagy mixerrel összemorzsoljuk a lisztet és a sajtot egy csipet só hozzáadásával. A hideg vajat felkockázzuk, és szintén belemorzsoljuk. Ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá, majd az egészet gyúrjuk össze és pihentessük egy órán át a hűtőben. Nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között (így nem ragad le), majd derelyevágóval vagy késsel vágjuk csíkokra. Nyújtás közben napraforgómagot is szórhatunk rá. 180˚C-on, légkeveréssel kb. 10-12 percig süssük.





Elkészítés:


Hideg kézzel vagy mixerrel összemorzsoljuk a lisztet és a sajtot egy csipet só hozzáadásával. A hideg vajat felkockázzuk, és szintén belemorzsoljuk. Ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá, majd az egészet gyúrjuk össze és pihentessük egy órán át a hűtőben. Nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között (így nem ragad le), majd derelyevágóval vagy késsel vágjuk csíkokra. Nyújtás közben napraforgómagot is szórhatunk rá. 180˚C-on, légkeveréssel kb. 10-12 percig süssük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hajtogatott tepertős pogácsa
Hajtogatott tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Túrós hajtovány, csülkös bableves mellé
Túrós hajtovány, csülkös bableves mellé

Fél kiló lisztből, 2 tojássárgából, 5 dkg olvasztott vaj, 3 dkg élesztő és kb. 2,5-3 dl tej hozzáadásával készítettem kelt tésztát, olyan fánktészta állagút. Fél kg túrót kikeverte...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: jaci
sajtos kifli
sajtos kifli

A langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kolbászos pogácsa (Nagy István)
Kolbászos pogácsa (Nagy István)

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, majd 30 percenként 3-szor hajtogatjuk. Kinyújtjuk, darabonként tojással lekenjük, tetejét bevagdaljuk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk