150 g mandula
150 g lenmagpehely
120 g szezámliszt
50 g napraforgómag
3 ek útifű maghéj
2 ek kókuszolaj
1.5 teáskanál só
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál balzsamecet
4 dl víz
-A magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót,
a zsiradékot is, és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet, eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk.
-Pihentessük kb. 15-20 percig, majd gyúrjuk át még egyszer.
-Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd nedves kézzel (!) formázzuk vekni formájúra.
-200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény a héja.
-Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA összes hozzávalót egy olyan méretű tálba tesszük, ahol duplájára tud kelni. Az alapanyagokat fakanállal összekeverjük, és enyhén vizes konyharuhával letakarjuk. A tészta állaga l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap este elkészíteni a kovászt, másnap hozzá a többi, mehet a dagasztás. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik (ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük. 2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz