1 fej fejes káposzta
50 g élesztő (friss)
1 dl 1,5%-os tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
45 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg búzasikér
50 dkg tehéntúró (sovány)
1 bő evőkanál só
15 dkg sertészsír
2 dl tejföl (12%-os)
2 fej vöröshagyma
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
Káposztát a szokásos módon reszelem, sózom majd alaposan, kifacsarom, és lepirítom.
Élesztőt felfuttatom a tejben a cukorral.
Egy tálba teszem a liszteket a sikért a túrót, sót a felfuttatott élesztőt, zsírt, tejfölt, a lepirított hagymát és a tojást.
Alaposan összegyúrom.
Kb. 1,5cm vastagra nyújtom, és megkenem a lepirított káposzta felével,majd négy rétegre hajtom (azaz kétszer félbehajtom), és berakom a hűtőbe 30 percre pihenni.
Majd újból kinyújtom, és ismét megkenem a káposzta maradék felével, és ismét 4 rétegre hajtom. Ismét pihi a hűtőben 30 percet.
Ezután kinyújtom 1,5-2 cm vastagra kiszaggatom, és 190 C fokos sütőben készre sütőm.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát. 2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű