3 nagyméretű tojás
másfél deci víz
egy csipet só
5 dkg zöldbanán liszt
a sütéshez kókuszzsír
A töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen.
A tojásokat a vízzel és a sóval elektromos kézi habverővel felhabosítottam, belekevertem a lisztet és a palacsintákat felforrósított serpenyőben, egy-egy darabka kókuszzsírt felolvasztva kisütöttem. Könnyen, szépen meg lehetett fordítani őket, egyáltalán nem szakadozott.
Az afrikai zöldbanánliszt szénhidráttartalmának jó része rezisztens, nem felszívódó típus.
A pudingot a cukorral és pár kanál tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felfőzzük, utána szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a hi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesHozzávalókat összekeverjük majd állni hagyjuk amíg a dara megdagad. (Akár 4-5 órát is). Vizes kézzel gombócokat formálunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben kevès liszttel ès egy csipet cukorral felfuttatjuk az èlesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott èlesztőt (kovászt),majd a maradèk langyos tejet,tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A tojássárgát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 3. Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet. 4. Csomómentesre keverjük az olajjal és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű