menu

Családireceptkönyv.hu

A régi jó zserbó, könnyű recept,


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg cukor
kb. 1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
5 cl rum

A töltelékhez: 40 dkg darált dió, 40 dkg nagymama sárbaracklekvárja, 30 dkg cukor
A lekenéshez: 2 tojássárgája
A bevonáshoz: 14 dkg Katica tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá kinyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és 45 percig pihentetjük. Ismét lekenjük tojássárgájával és 180 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük (tűpróbáig!). Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk, és ha a máz megdermedt, 5 x 2 cm-es szeletekre felvágjuk.

A régi jó zserbó, könnyű recept,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kölesfelfújt
Kölesfelfújt

A kölest átrválogatjuk, megmossuk, felöntjük tejjel és mérsékelt lángon fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, amit a köleshez keverünk , majd a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Maffinalaprecept
Maffinalaprecept

A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Zserbó
Zserbó

Elkészítése: A margarint a porcukorral kimixerelni, hozzákeverni a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, az éleslisztet, sütőport, puhalisztet, és a felfuttatott élesztőt. Össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Lávasüti
Lávasüti

1. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazzuk és kilisztezzük a formákat. 2. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. 3. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk