menu

Családireceptkönyv.hu

Diós nápolyi, a régi recept szerint!


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg durvára vágott dió,
40 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag ostyalap.

Elkészítés:


Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban kevergetve felolvasztjuk – de nem pirítjuk meg – a maradék cukrot. Beletöltjük a diót, összekeverjük, majd az előbb elkészített tojásos masszához öntjük. Még egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd lehűtjük. Ezt a krémet két ostyalap közé töltjük, lenyomkodjuk, végül vékony szeletekre vágjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Valóban ha a tojással főzöd nem jó.pörköld meg a cukrot bele citrom leve és úgy a tojássárgája meg a vaj állandó keverés mellett majd a dió. Ez a töltelék, tetejére csokimáz.

Diós nápolyi, a régi recept szerint!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokihab torta
Csokihab torta

A kekszet,csokit és vajat aprítógépbe tesszük,összeforgatjuk,és sütőpapírozott tortaforma aljába lapítjuk. 30 percig hűtjük. A tejszínhabot a kávéval felverjük,majd az olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nápolyi tekercs
Nápolyi tekercs

A krémhez a cukrot hozzáadjuk a tejhez, majd felforraljuk. Melegen hozzákeverjük a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A lapokat egyenként megkenjük a meleg krémmel. A me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tönköly csiga fehéjas mascarponéval töltve
Tönköly csiga fehéjas mascarponéval töltve

A graham-, a tönköly- és a fehér lisztet összekeverem, beleteszem a sikért és a sót. Az édesítőt mindenki ízlése szerint adagolja. Az élesztőt egy deci tejjel egy csipet édesítőv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés meggyes süti
Bögrés meggyes süti

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. Kiolajozott, zsemlemor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk