25 dkg darált pörkölt dió vagy mogyoró,
25 dkg cukor,
3 tojássárgája,
1 kávéskanál liszt,
2 dl tej,
fél dl rum.
Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a tűzhelyről.
A diókrémes finomságoknak nem tudok ellenállni! Ha finom süteményre vágysz, egyszerűen töltsd meg a piskótát ezzel a remek krémmel! Mogyoróból is elkészíthető!
A tésztához a margarint porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a sárgájával összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük. Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat beleütöm egy tálba, beleszórom a cukrot és kézi habverővel szétkeverem. 2. Egy lábosba teszek 2 ujjnyi vizet, mikor forr, ráhelyezem a tálat a tojásokkal és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikevertem az összetevőket és azonnal pihentetés nélkül (!) kiolajozott felforrósított melegszendvicssütőbe adagoltam a felét, erre jött 10 g cukormentes baracklekvár (4 részre osz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű