500 g keksz
4 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
0,5 l tej + egy kevés a keksz áztatásához
1 vaníliás cukor
1 evőkanál vaj
Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy kevés tejjel. A forró tejet lassan öntsük össze a tojássárgájával, folyamatos keverés közben. 2 percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni.
A kekszet mártsuk bele meleg tejbe, és rakjunk le belőle egy réteget. Erre kerülhet a lehűtött töltelék, majd egy újabb sor keksz. Folytassuk addig, amíg el nem fogy az anyag .
Fogyasztásig tároljuk hűvös helyen! –
A mazsolát rumba áztatjuk, a dió 2/3-át ledaráljuk, 1/3-át durvára vágjuk. Utána megsütjük a piskótákat, egyenként. A simához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét a kókuszzsírral és a kókusztejjel megolvasztjuk. Kicsit kihűtjük, belekeverjük a két tojást, a kókuszreszeléket és a lisztet, az édesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálba tesszük, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva félretesszük. A töltelékhez a túrót átpasszírozzuk. A tojássárgáját a kétféle cukorral szinte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozom, cukorral összekeverem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A tojásokat a cukorral és a tej felével kikeverem, hozzáadom a többi belevalót, a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű