menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos keksztekercs.


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor

4 evőkanál kakaópor

rum vagy rumaroma ízlés szerint

kb. 4 dl tej

a krémhez:

20 dkg vaj

30 dkg porcukor

10 dkg kókuszreszelék

+ kb. 7 – 8 dkg kókuszreszelék a deszka meghintéséhez a nyújtásnál.

Elkészítés:


A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )

A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.

A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Aki kevésbé édesen szereti az csökkentse a krémben a porcukor mennyiségét.

Kókuszos keksztekercs.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Batoane cu mac
Batoane cu mac

Eu am preferat varianta cea mai comoda, a folosit masina de paine pentru framantat. Daca nu aveti masina de paine puneti intr-un bol faina, zaharul, sarea si drojdia apoi adaugati...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szőlőtorta
Szőlőtorta

A 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró almás pite (mekis) recept
Forró almás pite (mekis) recept

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Porhanyós kifli vagy hókifli
Porhanyós kifli vagy hókifli

Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megáztatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk