Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
PUNCSOS MÉZES
2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda
megosztása27
Nyomtatás • PDF • E-mail
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A tejet a pudingporral megfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük. Ha a puding kihűlt, a margarinnal összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot. Megkenjük lekvárral, megint lap, majd a krém másik fele, és végül az utolsó lap.
A tetejére:
3 dl Hulala tejszínt habfixálóval felverünk, és a sütire simítjuk
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy nagy tálban. Összegyúrjuk, majd kettéosztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. A kész lapok közül az egyiket egy a tepsibe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben. A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű