- 1 tojás, lehetőleg M-es
- kis só
- liszt (tk, fehér, zabliszt), mennyit felvesz a tojás
A tojást egy tálba ütjük, majd megsózzuk. Elkezdjük adagolni hozzá a lisztet, először csak 3 kanállal, közben összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha aránylag kemény a tészta.
Majd elcsipkedjük kis darabokra.
A csipkedést érdemes lisztezett lapostányéron művelni, és alkalmanként megszórni a darabokat, nehogy összeragadjanak.
Ez az adag pl. 4 adagnyi gulyáslevesbe elegendő.
Ha nagyon soknak tűnik, le lehet fagyasztani.
1. A zsiradékot az egész tojással jó habosra kikeverjük. 2. Ezután beleszórjuk a darát, sózzuk. 3. A kapott masszát fakanállal alaposan összedolgozzuk, és kb. egy órát a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a búzadarát és a sót egy kisebb tálban összekevered. Közepébe mélyedést készítesz és beleütöd a tojást. Villával vagy kézzel összedolgozod. Csomómentesre összegyúrod...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szikkadt kenyér szeleteket vízbe, vagy tejbe áztatom. Jól kinyomkodom, egy nagyobb tálba helyezem. A tojásokat hozzáadom. A hagymát apróra vágom, olajon vagy zsíron megfonnyaszt...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűApróra vágott hagymaszárat és petrezselyemzöldet zsíron lábasba kicsit megdinsztelek. Lehúzom a tűzről, porpaprikát szórok bele, elkeverem, ráhalmozom a víztől kicsavart zsemléket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű