3 közepes zellergumó
8 dkg vaj
1-1,5 liter böjti gyökérleves átszűrt leve vagy zöldségalaplé
só
tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
A megtisztított zellert felkockázzuk, és a felolvasztott vajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd. Felöntjük a böjti gyökérleves átszűrt levével, sózzuk szükség szerint, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zeller meg nem puhul. A kész levest simára turmixoljuk. A forrón tányérba merjük és pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Az összevágott vörös- és mogyoróhagymát forró serpenyőben hevített olívaolajra dobjuk, pár percig pároljuk, majd jöhet a csirke, só, bors, és további 10 percig pirítjuk. Az alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legényfogó levest roppant egyszerű elkészíteni . Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vág...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2,5 liter vízzel. Beletesszük az egész hagymát, a piros aranyat és a babérlevelet. Óvatossan főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben főni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk. 2. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű