3-4 db zsenge karalábé
1,5-2 l zöldség alaplé vagy húsleves alaplé
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
2-3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
a kapros túrógombóchoz:
25 dkg túró
1 db tojás
2 evőkanál búzadara
só
frissen őrölt bors
1 kis csokor kapor
A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával és felöntjük alaplével. Félig lefedve közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. A lisztet kevés vízzel simára leverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd szükség szerint vizet, átkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. A gombócokhoz elkeverjük a túrót a tojással, a búzadarával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük. A gombócokat a levesbe tesszük és néhány percig együtt főzzük. Kaporral megszórva, melegen tálaljuk.
http://www.kifoztuk.hu/
Vettem bébi spenótot fél dl vízzel megfonnyasztom ez kb 5 perc se, majd összeturmixoltam, tettem hozz 30% magic milk habtejszín főzőtejszínt, lila doboza van kb 250 ml. Isteni volt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk. 2. Ha már nincs több habja, beletesszük a z...
Elkészítési idő: 210 perc Nehézség: Közepes190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt. Apró húsgombócokat készítettem: A darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű