menu

Családireceptkönyv.hu

Sóskaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sóska
1 dl olaj
2-3 evőkanál liszt
1,5-2 liter víz

cukor
A tálaláshoz:
személyenként 1-2 tükörtojás

Elkészítés:


A sóskát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sóskát, és addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Hozzákeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és 15-20 percig főzzük. Amíg a leves fő, megsütjük a tükörtojásokat. A sóskalevest melegen, tükörtojással tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sóskalevest tovább ízesíthetjük tejszínnel. Tükörtojás helyett tálalhatjuk főtt tojással, vagy a levesbe ütött buggyantott tojással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkecsorba
Csirkecsorba

feltesszük főni a csirkehúst az egészben hagyott hagymával és fokhagymával a zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk, kevés olajon 5 percig kevergetjük amikor a hús félig meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pikáns sajtleves
Pikáns sajtleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsegulyás
Lencsegulyás

A füstölt lében a lencsét odarakjuk főni a babérlevéllel,a hagymát egy másik lábasban zsíron megdinszteljük a kockára vágott húst hozzáadjuk fehéredésig pirítjuk.Majd a a paradicso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Májgombóc leves májkrémből
Avatar Veres Kedvelnék
Májgombóc leves májkrémből

A májkremet elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. 1 l vizet az ételízesítővel felfőzünk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk