1 sfecla rosie medie (cca 350 gr)
3 mere (cca 300 gr; folositi un soi aromat si zemos)
1 lamaie mica
250 gr zahar
Sfecla se curata de coaja si se taie bucati. Merele se curata si ele de coaja si cotoare si se taie in doua. Se rade coaja lamaii si apoi se curata lamaia de coaja. Se scoate miezul si se curata de samburi.
* vezi aici cum se scoate miezul citricelor
Sfecla se pune in robot si se mixeaza pana se marunteste bine de tot. Se adauga merele si se mixeaza pana se maruntesc si ele. Daca nu aveti robot dati merele si sfecla pe razatoare.
Puneti sfecla si merele intr-o oala impreuna cu pulpa lamaii, zaharul si 1/4 cana de apa. Fierbeti la foc mic pana se topeste zaharul complet. Amestecati mai des in acest timp.
Continuati sa fierbeti la foc mediu spre mic timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand (aveti grija ca gemul stropeste cand fierbe, asa ca e bine sa asezati oala pe un ochi mai departa de perete sau sa folositi o sita anti-stropire, de protectie).
Acum daca doritit gemul foarte fin, il puteti mixa in blender (sau cu blenderul vertical). Acest pas nu este obligatoriu, gemul este bun si daca are textura.
Adaugati coaja rasa de lamaie si mai fierbeti 1 minut.
Turnati gemul intr-un borcan si pastrati la frigider. Rezista 2 saptamani.
A hozzávalókat ízlés szerinti simaságúra turmixoljuk. Behűtjük. Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk. Tipp: joghurt helyett használhatunk 2 dl kókusztejet vagy 2 dl tejszínt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, a mentalevelekkel turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tejet és tovább turmixoljuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyűa rámát a tejföllel és a só val ki habosítani össze dolgozni a lisztel ki nyújtani a vajat szét keni ez után össze hajtogatni és eltenni a hűtőbe 2 órára piheni majd még 2x er ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málna felét egy magasfalú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem (úgy 2 perc). Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű