Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
1 cukkini
2 paradicsom
10 dkg feta sajt
4 evőkanál mascarpone
3 dl tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán
kakukkfű
bazsalikom
só
bors
vaj
zsemlemorzsa
A krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a krumplit és a cukkinit egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Morzsolj rá kakukkfüvet, dobj rá csipet borsot és néhány bazsalikomlevelet.
A tetejére pakolj paradicsomkarikákat, halmozd rá a mascarponét és a feta sajtot. Öntsd rá a tejszínt, szórd rá a parmezánt. Tedd 180 fokos sütőbe, a középső rácsára, majd körülbelül tíz perc sütés után fedd le alufóliával, és további 30-35 percig süsd. Amikor már minden puha, vedd le róla a fóliát és hagyd, hogy egy kicsit megpiruljon a sajt.
Elkészítése: Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalót tálba tesszük, és összegyúrjuk. A vaj miatt kissé lágy lesz. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd 8-10 cm széles csíkokat vágunk. A közep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű