Liszt, a porzás
Pate Brisee
5 érett Bartlett körte (2 1/2 fontot; Bosc vagy Anjou helyettesíthető)
6 2/3 csésze (24 dkg) friss vagy fagyasztott áfonya
1 csésze tele sötét barna cukor
3 evőkanál kukoricaliszt
1 1/2 teáskanál durva só
1 vaníliarúd, félbevágva hosszában
3 evőkanál hideg sótlan vaj, kis darabokra vágva
1 nagy tojás sárgája
1 evőkanál tejszín
1/2 csésze sárgabarack konzervek
Egy enyhén lisztbe munkafelületet, roll 1 lepény 1/8 hüvelyk vastag. Illeszkednek egy 9-es mély-tál pite lemez. Vágja élek szintben felni. Hűtőszekrényben 1 órán át.
Egy darab enyhén lisztbe pergamenre, kigurul fennmaradó lepény 1/8 hüvelyk vastag. Tetejét egy fordított 9-inch pie lemez vagy süteményt gyűrű, és óvatosan nyomja meg, hogy egy könnyű bemélyedés (ez lesz a vezető vágás a rács, hogy illeszkedjen a pite). Segítségével egy 3/4-es négyzet alakú vágó, vágott egy rácsos mintát ki a kerek, így legalább 1/2 inch között kivágások és pereme körül. Transzfer négyzetek egy pergamen bélelt tepsibe. Ahhoz, hogy a parciális terek, ahol a rács megfelel a lekerekített, hogy egy nagyon világos bemélyedést a vágó, majd vágja ki a részét a tér, hogy belül van a kerek egy késsel. Egy nyesedék kést, vagy egy pizza vágó, vágja ki a kerek, így további 1/2 inch a tészta túl a kijelölt kört. Reroll maradékot, és vágja ki annyi további terek lehetséges. Transzfer pergament a rács felső egy tepsibe. Hűtőszekrényben, rács felső és négyzetek 1 órán át.
Melegítsük elő a sütőt 375 fok, állványok középső és az alsó. Peel, felére csökkentik, és a mag a körte. Nagyon vékonyan szeleteljük 3 körte hosszában, és vágja a maradék 2 körte 8 ékek minden.
Dobd össze körte, áfonya, cukor, kukoricakeményítő, és a sót egy nagy tálba. Hegyével egy nyesedék kést, kaparás vanília magokat el körte keverék, és taszít, amíg a magvak már egyenletesen be. Pour való töltés tésztahéj, gyengéden nyomja, hogy olyan szinten, amennyire csak lehetséges. Dot kitöltésével vajjal.
Ahhoz, hogy a tojás mosás, habverővel együtt tojás sárgáját és a tejszínt egy kis tálba. Finoman megkenjük szélén tésztahéj tojással mossa. Távolítsuk rács kéreg, négyzetek hűtőszekrény. Óvatosan helyezzük a másik tepsibe tetején rács, és óvatosan fordítsuk. Slide rács tetejére töltés, és távolítsa el a pergament. Finoman nyomja széle kéreg a pecsét, vágás széleit rács, ha szükséges.
Finoman megkenjük rács tojással mossa. Rendezzük tésztát négyzetek körül szélén pite, átfedő őket valamivel. Finoman megkenjük tetején minden téren tojással mossa ahogy dolgozik, hogy segítsen nekik betartani.
Tegyünk egy fóliával bélelt tepsibe alsó sütő rack elkapni minden gyümölcslevek. Helyezze pite közepén rack, és süsse, amíg aranybarna kéreg és gyümölcsleveket bugyborékoló óvatosan, 90-100 percig. Sátor fóliával, ha héja barna túl gyorsan. Hagyja pite hűvös a rácsra 5 percig.
Eközben hő őrzi egy serpenyőben közepes lángon, amíg meleg. A püré egy élelmiszer-feldolgozó simára. Nyomja át finom szitán egy tálba, vagy egy másik serpenyőbe, és melegítsük fel újra, ha szükséges. Kefe meleg pite bőséges mennyiségű meleg barack máz. Hagyjuk teljesen kihűlni a rack.
valamilyen vastag gyümölcs lekvárralis megy
Egy őzgerinc- vagy kenyérformát kibélelünk folpakkal. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tojás sárgája, 2 tojás habja, 2 dl tej, 10 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 kávéskanál szalalkáli és annyi liszt, hogy rétestészta legyen belőle. Vékonyra nyújtjuk és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk,magházukat eltávolítjuk. Összekeverünk darált diót lekvárral. Minden alma közepébe töltünk egy kiskanálnyit. Sütőpapíros tepsibe tesszük. 200 fokon kb 30-4...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: Könnyű