menu

Családireceptkönyv.hu

Kubu, multivitamin házilag !


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Olcsóbb mint a bolti és 100 % természetes anyagokból, adalék nélkül ! Körtés és sárgarépás !
1 kg sárgarépa, 1,5 kg alma, 2 db nagyobb citrom, 4 db nagyobb narancs, 3 db banán, 50-60 dkg cukor, 10-15 gr borkősav vagy citrompótló ( ízlés szerint ) kevés citromsav, csipet só, víz.
A sárgarépát és az almát, megpucolva mérjük ki.
A sárgarépát és az almát megpucoljuk, az almát citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg, kikaparjuk a magházát, karikára vágjuk mindkettőt és külön külön megfőzzük, annyi vízzel amennyi ellepi.A sárgarépára teszünk egy csipetnyi sót is. Mikor mindkettő megfőtt, összeturmixoljuk, és hozzá turmixoljuk a többi hozzávalókat is . Adunk hozzá még vizet, tetszés szerint, hogy kb 6 liternyi levet kapjunk. De aki hígabbra szeretné, adhat több vizet is. De ne legyen több 7 liternél, mert másként túl híg lesz. Mikor minden benne van, ízlés szerint lehet több vagy kevesebb cukrot , vagy aki szereti mézet hozzá adni, felfőzzük kb vagy 2-3 percet hagyjuk forrni és forrón üvegekbe töltjük.
Mikor lezárjuk az üvegeket, 5 percre fejre állítjuk, utána meleg dunsztba tesszük amíg kihűl és mehet a kamrába. Nagyon finom az íze.
A körtés is ugyan így készül, csak abból kimarad a sárgarépa és az alma. (1,5 kg körte.az adagja) csak a körtét főzzük meg , a többi kisebb-nagyobb adagokban mehet bele, ízlés szerint. Én készítettem málnával, eperrel, csak ekkor sűrű szitán áttörtem a kis magocskák miatt
A receptje és az elkészítése ugyan az. A gyümölcsöket lehet variálni tetszés szerint, a lényege az alma, a sárgarépa vagy a körte, ami sűrít.
Az érdekesség, hogy az év bármely időszakában elkészíthető. Tartósítószer nélkül! A borkősav tartósítja.

Kubu, multivitamin házilag !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar gombamártás szárított erdei gombából
gombamártás szárított erdei gombából

A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Felhőlángos
Felhőlángos

A sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, sóval és a sütőporral, beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszából sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Gluténmentes hamburgerzsemle
Gluténmentes hamburgerzsemle

Eddig mindig a Nutrifree hamburgerzsemlét használtam, de most nem volt itthon, ezért kénytelen voltam megbirkózni a házi változattal. Eddig nem azért nem álltam neki mert lusta vo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Skót tojás
Skót tojás

A darálthúshoz hozzáadjuk a nyers tojást, sót, borsot, apróra vágott hagymát, fokhagymát és összekeverjük, a főtt tojásokat egyenként beleforgatjuk a lisztbe és beburkoljuk a darál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk