25 dkg kukorica liszt ( ez olyan mint a finom liszt, ne darás legyen)
10 dkg finom liszt , ( fehér)
10 gr sütőpor
4 tojás
16 dkg cukor , 4 ek víz
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só
1 dl olaj
50 gr olvasztott vaj
4 dl yoghurt
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a 4 kanál vízzel. Hozzá adjuk a vajat, olajat, csipet sót, yoghurtot, vaníliát, és a liszteket a sütőporral. A végén belekavarjuk óvatosan a tojásfehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük ha kész. A teteje szép barna lesz. Pár perc hűlés után a tetejére porcukrot szórunk.
( A tepsi 22x32 cm amibe sütöttem).
Könnyű az elkészítése. És finom. Legalábbis nekünk ízlett
Elkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk, a narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A piskótatekercset megkenjük lekvárral, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy meleg vízfürdőbe állított lábosb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás kikeverjük a cukorral, csipet sóval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű, még egy kis lisztet teszünk bele. Felforrósítjuk...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű