menu

Családireceptkönyv.hu

Narancs likör


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 l vodka, 2 nagyobb narancs héja, 5 szem zöld kardamom (megroppantva), 5 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál ánizsmag, 1 kisebb ceyloni fahéjrúd (8 cm), darabka (2-3 cm) cassia fahéjrúd, 1/3 szerecsendió (durvára törve), 1 vaníliarúd (felhasítva), 250-300 g cukor*.
*Ez egy édes likőr, aki a kevésbé édes ízeket kedveli, kevesebbet cukrot tegyen bele, de a kóstolással vigyázni ám! ;)

Elkészítés:


A hozzávalókat egy 1,5 l-es befőttes üvegbe tettem és kamrapolcon hagytam érni. Nálam elfelejtődés/lustaság miatt úgy 10 hétig lubickoltak a hozzávalók a vodkában, de fele idő is elég.
Az italos üvegeket alaposan kitisztítottam, kiforráztam, az aljukba cukrot szórtam és erre szűrtem a fűszeres likőrt. Néha fel-felráztam, amíg a cukor teljesen feloldódott, majd a legfelső, legelérhetetlenebb kamrapolcra tettem, hogy adventig elkerüljön a kísértés. :)

Narancs likör

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Mazsolás ágyaspálinka
Mazsolás ágyaspálinka

Összekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk -Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik) -A pálin...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Tökéletes" forrócsoki
"Tökéletes" forrócsoki

A csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget egy lábosba teszem, hozzáadom a vizet, és felforralom, pár percig hagyom forrni, majd lekapcsolom. Letakarom, és hagyom kihűlni. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Kevert à la Tory
Kevert à la Tory

A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Ha kihűlt, beleöntjük az aromákat és a vodkát. Üvegbe töltjük és 1-2 hetet állni hagyjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVENDULASZÖRP
LEVENDULASZÖRP

4 ll víz,3 kg cukor- szirupot főzök. Lekapcsolom a gázt, beleteszek 4 citrom levét és egy nagy csokor friss levendulát szárastól. 1 napot ázik, szűröm, forralom, üvegbe öntöm.5 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk