60 ml víz
20 dkg cukor
20 dkg sovány tejpor
15 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
egész mogyorószemek
A hempergetéshez
kókuszreszelék
cukordara
csokoládédara
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd langyosra hűtjük.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a szirupot és az egészet egynemű masszává gyúrjuk.
Diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem mogyorót teszünk.
Végül tetszés szerint kókuszreszelékbe, cukor- vagy csokoládédarába forgatjuk őket.
A 80 dkg meggyet kimagozzuk, hozzáadunk egy mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál porcukrot. Félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük. A puha margarint, 4 to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felütjük a tojást. 2. Hozzáadjuk a hideg tejet, majd beleforgatjuk a lisztet, amellyel csomómentesre keverjük. 3. Hozzáadjuk a sót, végül felengedjük a szódavízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kikeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simí...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Nehéz