menu

Családireceptkönyv.hu

Szárzeller krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 angol/halványított zeller (kb. 500 g), 3 közepes-nagyobb burgonya (lehet kevesebbet is belefőzni, ha valaki intenzívebb zellerízre vágyna, illetve el is lehet hagyni, de ekkor keményítővel sűríteni kell a végén a levest), 1 evőkanál vaj (vagy olaj), só, bors, chilipehely, 1-2 teáskanál ételízesítő (vegamix), víz és tej.

Elkészítés:


A zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a krumplit meghámozom, feldarabolom, és a zellerhez keverem. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, kevés ételízesítőt adok hozzá, sót és borsot, esetleg egy kis chilipelyhet őrölök bele. Fedő alatt puhára főzöm.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, botmixerrel pépesítem a levest, ezután annyi tejjel öntöm fel, amennyivel kellemesen krémes lesz - a hígítás opcionális: lehet hígabbra és lehet sűrűbbre is készíteni, kinek melyik szimpatikusabb. Ha szükséges, még ízesítem, majd addig főzöm, amíg éppen felforr.
Levesbetétként a maradék zellerszárat apró csíkokra vágom, de lehet kenyérkockákat is pirítani bele, illetve most éppen diós kenyeret sütöttem és azt ettük frissen, langyosan hozzá, szerintem nagyon finom volt vele. :)

Szárzeller krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumpligombóc leves:
Krumpligombóc leves:

Egy kis diétás szalonnát felcsíkoztam, tettem hozzá egy kis fej hagymát, majd zsírjára sütöttem. Amikor zsírjára sült akkor megszórtam liszttel és kicsit megpirítom rajta, tettem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Húsvéti sonkaleves
Húsvéti sonkaleves

Megdinsztelek egy vöröshagymát, rádobom az összevágott zöldséget: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, felengedem a sonkalével, de vízzel hígítom. Teszek bele 2 szem krumplit, pár gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar korhelyleves
korhelyleves

A hosszú szálú káposztát rövidebbre aprítjuk, a hagymát összevágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát picit megpirítjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a hagymát és tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hideg sárgarépa-krémleves
Hideg sárgarépa-krémleves

A sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk