menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

60 dkg liszt
20 dkg zsiradék
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
A töltelékhez:

25 dkg túró
12 dkg cukor
1 dl tejföl
3 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
A megkenéshez:

1 dl tej, csipet só
1 tojás együtt felverve
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék. A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180°C-os sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral.






Elkészítés:


Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, mert nagyon finom, puha sütemény.

Túrós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katona Eva
Gyors tejfölös-gyümölcsös lepény
Gyors tejfölös-gyümölcsös lepény

A kész leveles tésztát kitekered. A tejfölt 1 ek cukorral kikevered, és megkened vele a tésztát. Megszórod bőven gyümölccsel, meghinted fahéjjal, és a maradék 1 ek porcukrot is rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött kosárka
Töltött kosárka

A tészta hozzűvaéóoz összegyúrjuk, a kosárka formákat kibéleljük és haéványra sütjük. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük majd gőz főlőtt sűrű k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Mákos kalács receptje
Mákos kalács receptje

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy kisebb lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Henrietta
Kosárka
Kosárka

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk