menu

Családireceptkönyv.hu

Aszalt szilvával töltött marcipángolyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 15-20 golyóhoz:
1,25 dl víz
2 dkg eritrit
4-6 szem datolya kimagozva
20 dkg finomra őrölt mandula
3 ek. kókuszliszt
2-3 ek. kókuszolaj (vagyis kókuszzsír folyékonyra olvasztva)
10 dkg aszalt szilva
a dekorálásához kevés kakaópor, kókuszreszelék vagy pisztáciaforgács ízlés szerint

Elkészítés:


A vizet az eritrittel és a datolyával forrald fel egy kis lábasban, főzd össze, és azonnal kapcsold le a tűzhelyet alatta, és turmixold össze. A többi hozzávalót – kivéve az aszalt szilvát és a dekoráláshoz szükséges alapanyagokat - kézzel gyúrd össze ezzel a masszával. Akkor jó az állaga, ha kis golyókat formázva összeragad. Ha még túl vizes, tegyél hozzá egy kis kókuszlisztet, ha nem elég ragacsos, akkor még egy kis kókuszolajat. Most jön az alkotás! Középen egy aszalt szilvával kezdj, és kevés masszával formálj belőle kis golyókat, majd forgasd bele őket kakaóporba, kókuszreszelékbe, pisztáciaforgácsba, stb. Hűtőszekrényben hűtsd be. Ne csodálkozz, ha 1 nap alatt elfogy!

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas - Fahéjas fantan
Fahéjas - Fahéjas fantan

1. 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. 2. Lefedve duplájára kelesztjük. 3. Miután megkelt, liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Wimbledoni teasütemény
Wimbledoni teasütemény

1 Melegítsük elő a sütőt (villany:200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat), és kenjünk ki vajjal 2 tepsit, aztán béleljük ki sütópapírral is. A scone-hoz keverjuk össze a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
 rántott tejbegríz
rántott tejbegríz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos meggyes tejfölös sütemény
Pudingos meggyes tejfölös sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk