menu

Családireceptkönyv.hu

Citruskrémmel töltött mandulalapok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz:- 3 x 15 dkg tojásfehérje- 3 x 3 dkg mandulaliszt- 1 citrom leve- 1 tk. szódabikarbóna- 3 x 5 dkg eritrit- 3 x 1 ek. kókuszolaj

Krémhez:- 4 dl magtej- 7 dl narancs/citromlé- 12 dkg eritrit- 4 tk. zselatin- 1 tk. őrölt gyömbér

Elkészítés:


A reggeli rántottáimat egy ideje szívesebben készítem tiszta tojássárgájával, mint egész tojással, így állandóan megmarad egy csomó fehérje, ami kiváló a ToTu – hoz, de egy ilyen citrusos süteményalaphoz is, amit szeretnék most megosztani veletek.

Egyaránt osztatlan sikert aratott családi és baráti körben is, szeretettel ajánlom kipróbálásra akár tortaformában is (24 cm).

Első körben elkészítjük a krémet: Az édesítőt beleszórjuk a magtejbe, kis lángon melegíteni kezdjük, majd miután elolvadt, hozzáadjuk a citruslevet és forrásig melegítjük. Beleszitáljuk a zselatint majd a gyömbért és forrás előtt elzárjuk alatta a lángot. Kihűtjük és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Megsütjük a lapokat: Én külön – külön kimértem a 3 adagot és háromszorra sütöttem meg, mert egyrészt így tartottam a legbiztosabbnak, másrészt meg nincs két tök egyforma méretű tepsim, hihi. Szóval a tojásfehérjéket felverjük az eritrittel, hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát és citromlevet (utóbbi kettőből értelemszerűen három felé osztjuk a fent megadott mennyiséget), szilikonlappal bélelt tespibe öntjük és 190 Celsius – fokon tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A tepsi mérete 25 x 35 cm.

Ha megvagyunk a 3 lappal és a krém is kezd szilárdulni, akkor az elmosott és nagyon minimálisan benedvesített tepsinket kibéleljük folpack – kal úgy, hogy majd vissza tudjuk hajtani a tetejét (mintha becsomagolnánk a süteményt). Rétegezzük a lapokat és a krémet: 1 lap – 1 adag krém – 1 lap – 1 adag krém – egy lap. A kilógó folpack – kal „becsomagoljuk a sütit”, ez fog tartást adni neki, mivel a lapok kihűlve kicsit összeugranak és nem töltik ki teljesen a formát.

A kreálmányunk mehet a hűtőbe egy éjszakára, tökéletesen megdermed és nagyon szépen szeletelhető lesz. A folpack – csomagolásnak köszönhetően egyben ki lehet emelni a tepsiból.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palanett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar   A legpuhább linzer recept
A legpuhább linzer recept

Elkészítése: A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojá...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványszelet
Márványszelet

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat. Ezután beletesszük a többi anyagot is. Végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük. A té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Georgina
Túrós pite
Túrós pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A töltelék többi hozzávalóját összedolgozzuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-kakaós piskóta
Meggyes-kakaós piskóta

A tojás sárgáit a liszttel, majd az átszitált kakaóporral, vízzel és kókuszolajjal kikevertem, majd szépen apránként hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. A Szafiénál hígabb masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk