menu

Családireceptkönyv.hu

Diós tekercs főzött vaníliakrémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

5 tojás

5 dkg darált dió

5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)

1 vaníliarúd kikapart magjai

csipet só


a krémhez:

5 dl ToTu tej

5 tojássárgája

1 dkg zselatin

10 dkg eritrit

vanília ízlés szerint

Elkészítés:


A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált diót és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a diós tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük, rákenjük a már majdnem megdermedt krémet, Visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Szerintem másnapra lesz a legfinomabb, mert addigra a tészta átveszi a krém nedvességét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes mézes krémes
Grízes mézes krémes

A vajat a mézzel gőz fölött összeolvasztjuk . Majd a tészta többi hozzávalóival összeállítjuk és simára dolgozzuk. Fél órát,hagyjuk pihenni,majd 4 részre osztjuk. A részeket k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Képviselőfánk
Képviselőfánk

vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet (A), erőteljesen összekeverjük, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve csak addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagyon csokis édesség sütés nélkül
Nagyon csokis édesség sütés nélkül

Elkészítése: Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás  krémes
Karamellás krémes

legelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk