menu

Családireceptkönyv.hu

Eszterházy szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a piskótához:
10 tojásfehérje
18 dkg őrölt dió
10 dkg eritrit (nem paleozóknak cukor)
csipet só


a krémhez:
2 dl ToTu tej
2 tojássárgája
4 gramm zselatin
8-10 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
20 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolaj

a díszítéshez:
2 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé

Elkészítés:


A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük. A tésztához a tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk az eritrittel elkevert darált diót. A masszából 35 x 30 centis téglalapot kenünk, sütőpapíros lemezre, majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. 3 egyforma csíkra vágjuk. Amíg a tészta sül, illetve hűl összeállítjuk a krémet, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hőmérsékletű legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgőz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hűtőszekrénybe téve érhetjük el a kenhető állagot. A krémet a lapokra kenjük. A három lapot krémes felükkel felfelé egymásra rakosgatjuk. A tetejét olvasztott, de nem meleg csokoládéval díszítjük. Szerintem érdemes egy éjszakán át dermedni hagyni a hűtőszekrényben. Annyi idő alatt jól összeérnek az ízek.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://tucsokbogar.blogspot.hu/2016/12/eszterhazy-szelet-paleo.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
259. Képviselőfánk
259. Képviselőfánk

A vizet, olajat,sót, van. cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre és addig keverem míg el nem válik a tészta az edény fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar cseh krémes
cseh krémes

A tésztához a vajat kissé felmelegítjük, csak annyira hogy folyós állagú legyen. Közben a tésztához szükséges száraz alapanyagokat egy tálba öntjük és összekeverjük. Ebbe lassan be...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fitnesz kinder tejszelet
Fitnesz kinder tejszelet

A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körtés-fehér csokoládés mousse torta
Körtés-fehér csokoládés mousse torta

Elkészítés: A cukrot karamellizáljuk meg. Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze. Majd törjük apróra. A tojást a cukorral kavarjuk habosra. A tojásfehérjét a cukorral verjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk