Hozzávalók 1 vagy 2 adaghoz
(ez az étvágyadtól függ):
2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin
1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével.
2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.
3. lépés Töltsd kisebb formákba vagy tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed meg.
4. lépés Kihűlés után azonnal fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.
Tipp:
A zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell utólag hozzákeverni.
Ha az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban, távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2016/12/egy-illatos-finom-es-gyors-desszert.html
A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük. A muffi...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük. Vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kikeverem robotgéppel, majd a többi hozzávalót hozzákeverem. A konzerv kókusztejet előző nap betettem a hűtőbe, másnap kinyitottam, és elvált a tejszín a viztől. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű