menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-pisztáciás szelet kókusztejszínhabbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:

A kókusztejszínhabhoz:
2 dl sűrű kókusztej (pl. Cocomas, AROY-D vagy Real Thai)
0,25 literes, kisméretű habszifon
1 habpatron

A tésztához:
4 tojás
10 dkg gesztenyeliszt
5 g foszfátmentes sütőpor
5 dkg eritrit
2 dkg pisztácia a díszítéshez

A krémhez:
2 dl kókusztej
5 ek. eritrit
2 ek. étkezési zselatin
25 dkg natúr gesztenyemassza

Elkészítés:


A kókusztejet és az üres habszifont hűtsd le előzetesen, majd állítsd össze a gyártó utasítása szerint. Alaposan rázd össze, és a formázócsőrt a habszifonra helyezve máris használhatod. A tejszínhab hűtőben tárolva kb. 3 napig őrzi meg a minőségét.

Kapcsold be a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat, majd sorban add hozzá a többi hozzávalót is a pisztácia kivételével. A tésztát ezután öntsd egy sütőlemezre vagy formába, és simítsd el egyenletesen. 175 fokon 15 percig süsd. Ezalatt készítsd el a krémet: egy lábasban melegítsd fel a kókusztejet, oldd fel benne az eritritet, és ha már kézmeleg, keverd hozzá a zselatint. Tedd bele a kisebb darabokra tört gesztenyemasszát, és turmixold össze. A megsült tésztalapra töltsd rá az elkészített krémet, szórd meg felaprított pisztáciával, és hűtőben kb. 30-40 percen át hagyd megdermedni. Ezután kockaformára szeletelve a behűtött kókusztejszínhabbal tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Karamellás kinder pingui recept
Karamellás kinder pingui recept

Karamell: A karamellel kezdjük. A cukrot aranyszínűre karamellszáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd kevergetve összefőzzük. Felhasználás előtt alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Néger szelet
Néger szelet

Tészta A tojás sárgáját,porcukrot,zsírt habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet,sütőport,kakaóport. A tejjel nokedliszerű tésztát készítünk és megsütjük. Krém A tojásfe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Mézes tejfölös pudingos
Mézes tejfölös pudingos

1.Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. 2.A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat is),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

Kakaós mézes lap az alapja, amihez a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztom, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrom. Mint minden mézes t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk