Hozzávalók és elkészítés egyben:
Egy kb. 22 cm-es tortaformát kibélelünk folpack-al!
Hozzávalók az aljához:
kb. 18 szem szép nagy datolya20 dkg blansírozott, durvára darált mandula2 teáskanál kakaópor
Az alap elkészítése:
A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig amíg készül a többi réteg lehet hűteni
Közepe hozzávalói:
1,5 csomag natúr gesztenye massza (kb 35-38 dkg)3 dl cocomasÍzlés szerint vanília aroma, méz /esetlegesen, és csak nagyon kevés, mert kompromisszum!/ (vagy porrá őrölt eritrit)Ízlés szerint rumaroma1 evőkanál útifűmaghéj, vagy chia mag az útifűmaghéjra érzékenyeknek (BB)
Elkészítés:
A kiolvasztott gesztenye masszát morzsold szét egy keverőtálbanÖntsd hozzá a cocomast, majd habverővel habosítsdÍzlés szerint ízesítsd, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, vagy chia magot (BB)Simítsd rá az alsó rétegre és hűtsd le
Csokoládé mousse hozzávalói:
Kb. 6 kocka étcsoki (ez 85%-os volt)1 púpos evőkanál dermedt kókuszzsír2 púpos evőkanál kakaópor1 teáskanál agar-agar3 dl cocomas
A mousse elkészítése:
Olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral, a kakaóporral és az agar-agarralA cocomast habverővel habosítsd, és aztán szép lassan csorgasd hozzá a folyékony, szoba-hőmérsékletű csokit, közben folyamatosan verd a habot a habverővel.Kend rá a gesztenyekrémre, és hűtsd legalább 3 órán át
Paleovital, aki Kunné Beától vette át
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. 2. A tésztábó...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Nehéz1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. 2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. 3.Jól beli...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű