menu

Családireceptkönyv.hu

GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók és elkészítés egyben:

Egy kb. 22 cm-es tortaformát kibélelünk folpack-al!

Hozzávalók az aljához:

kb. 18 szem szép nagy datolya20 dkg blansírozott, durvára darált mandula2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:


Az alap elkészítése:

A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig amíg készül a többi réteg lehet hűteni

Közepe hozzávalói:

1,5 csomag natúr gesztenye massza (kb 35-38 dkg)3 dl cocomasÍzlés szerint vanília aroma, méz /esetlegesen, és csak nagyon kevés, mert kompromisszum!/ (vagy porrá őrölt eritrit)Ízlés szerint rumaroma1 evőkanál útifűmaghéj, vagy chia mag az útifűmaghéjra érzékenyeknek (BB)

Elkészítés:

A kiolvasztott gesztenye masszát morzsold szét egy keverőtálbanÖntsd hozzá a cocomast, majd habverővel habosítsdÍzlés szerint ízesítsd, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, vagy chia magot (BB)Simítsd rá az alsó rétegre és hűtsd le

Csokoládé mousse hozzávalói:

Kb. 6 kocka étcsoki (ez 85%-os volt)1 púpos evőkanál dermedt kókuszzsír2 púpos evőkanál kakaópor1 teáskanál agar-agar3 dl cocomas

A mousse elkészítése:

Olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral, a kakaóporral és az agar-agarralA cocomast habverővel habosítsd, és aztán szép lassan csorgasd hozzá a folyékony, szoba-hőmérsékletű csokit, közben folyamatosan verd a habot a habverővel.Kend rá a gesztenyekrémre, és hűtsd legalább 3 órán át

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital, aki Kunné Beától vette át

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Csokoládé-királynő szelet
Csokoládé-királynő szelet

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A diót, a kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzunk. Legyünk óvatosak, hogy ne törjön a hab....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Királyi süti/ Eta receptje/
Királyi süti/ Eta receptje/

A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Pettyes linzer
Pettyes linzer

1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. 2. A tésztábó...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Papp Gina
Egyszerű sós rudacskák
Egyszerű sós rudacskák

1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. 2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. 3.Jól beli...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk