menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos chia puding


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 főre:

4 dl kókusztej
4 ek. chia mag
3-4 ek. kókuszreszelék (szemcsemérettől is függ, hogy mennyi nedvességet szív magába, de nagyon nem lehet elrontani)
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. citromlé
édesítés ízlés szerint (nálam egy késhegynyi stevia por)
2 db kis banán

Elkészítés:


A kókusztejet felforralom, hozzákeverem a stevia port, a chia magot és a kókuszreszeléket, majd elzárom a lángot. Beleteszem a citromlevet és a fahéjat is, összeforgatom, és várom, hogy kissé megduzzadjon. Mikor kihűlt, hűtőbe tehetjük.

Én még melegen ettem, úgy is nagyon finom, de ebben a hőségben biztosan jobban esik a behűtött puding… ?

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleokonyha.hu/kokuszos-chia-puding/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta ahogy a Macsektól tanultam...
Palacsinta ahogy a Macsektól tanultam...

A tojást kézi habverővel picit felverem, hozzáadom a sót és 3/4 bögre tejet fokozatosan hozzákeverek. Beleteszem a lisztet és apránként vizet adagolva hozzá kikeverem. Ne legyen sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksztekercs - főzött krémmel
Keksztekercs - főzött krémmel

A tésztához a darált kekszet a margarinnal, a többi hozzávalóval, és annyi lekvárral összegyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ha morzsálódna a tészta, akkor kevés tejet a...

Elkészítési idő: 1+2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Rizskoh
Rizskoh

A rizst kétszer annyi vízzel felfőzzük, mikor felforr, hozzáöntjük a tejet, hogy beszívja. Melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgájá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
koláč
koláč

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk