20 dkg őrölt mandula
4 evőkanál mandula liszt
2 tojás a tésztához
2 evőkanál sertészsír (lehetőleg hidegen sajtolt – fehér!), vagy ghee
2 késhegynyi stevia
0,5 kg sárgarépa, vagy sütőtök, töklekvár – Most sárgarépát használtam!
1 közepes citrom leve
Vegyes fűszerkeverék: ánizsmag, őrölt fahéj, vanília, kardamon …
5-10 dkg őrölt dió
4 további tojás a krémhez és a habhoz;
pici só és 2 evőkanál eritrit
Porxukor
Linzertészta:
Az őrölt mandulát, mandulalisztet (más paleo liszteket is használhatsz!), a tojásokat, a zsiradékot, az édesítőt keverd össze – finom linzer tésztává, és béleld ki a sütőtepsit a vele
“Lekvár”:
A sárgarépát főzd puhára és keverd el citromlével, a fűszerekkel, és amikor már kihűlt, akkor a 4 tojás sárgájával is keverd át; ezután pedig kend rá a tepsiben lévő linzer tésztáraSzórd meg a répakrémet őrölt dióval, vagy keverd az őrölt diót a felverésre kerülő habba
Végső műveletek:
A tojások fehérjét pici só és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá, és egyengesd el a tészta tetejénElőmelegített sütőben – közepesnél kicsit kisebb lángon – kb. 25 perc alatt fog a sütemény megsülniVágd fel kockákra, vagy rombusz alakúra a megsütött tésztát, a xukrot őröld porxukorrá, vagy vegyél készen porxukrot, és szitálva szórd meg a tetejét vele
Paleovital
A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat külön-külön összekeverjük majd a két keveréket is. Muffinsütőben tálkákat formázunk belőlük. 175°C-on 10-12 percen át süssük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNagyon megkívántam az édességet valamelyik nap és kigondoltam egy receptet, majd 10 perc alatt összedobtam. 1 tojásból és egy adag csokis fehérjeporból masszát csináltam. Adtam...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz egyik csomag réteslapot szétszedem és egy közepes nagyságú, mélyebb tepsit, vagy jénai tálat kibélelek vele úgy, hogy a tésztalapok közeit kevés olvasztott vajjal meglocsolom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű