Hozzávalók 35 db fánkhoz:
10 evőkanál liszt
2 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja (vegyszermentes!)
1 teáskanál rum
3,5 dl tej (2.8%-os)
2 dl olaj
1 evőkanál zsír a sütéshez
Lekvár, porcukor, fahéj, mazsolás túrókrém az ízesítéshez.
A tojást alaposan kikeverjük a cukorral, a sóval, a reszelt narancshéjjal és a rummal, majd hozzáadjuk a tejet és apránként a lisztet. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, joghurt állagot kell kapnunk. 2 dl olajat és egy evőkanál sertés zsírt hevítünk egy kisebb serpenyőben közepes lángon, amibe egy olajozott evőkanállal adagoljuk a fánktésztát. A próbasütésnél gyorsan kiderül, hogy a tésztához kell-e még lisztet tennünk. Ha egy kicsit sűrűbb a tészta, akkor szépen formázhatóak a fánkjaink. Arra ügyelnünk kell, hogy azért folyékony állagú maradjon a tésztánk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük, és rögtön tálaljuk. Még másnap is finom, ha marad.
http://www.origo.hu/tafelspicc/20170624-marcza-fank-arany-janos-kedvenc-etele-recept.html
Elkészítés: Először a folyadékban elkeverjük az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a sütőport egy csipet eritritet jól megkavarjuk és félre tesszük, ez lesz a kovász! Egy nagy edényben öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa barackot vagy almát elkészitjük -megmossuk ,szeleteljük vagy a befőtnek eltett barackot lecsöpögtetjük - egy edénybe kimérjük a cukrot bele a tojásokat + olaj + jogh...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepesa margarin kivételével sűrűre főzzük a hozzávalókat, ha kihűlt margarinnal kikeverjük,sütikbe,pohárkrémekbe ,finom ,a szilikonos pillangó formába sütöttem sütit kettévágtam ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű